Finale Worldcup: eerste partij remise

Foto gemaakt door Anastastia Karlovich

Het wil wel eens gebeuren dat in belangrijke matches de eerste partij in een weinig opwindende remise eindigt. In een match die slechts vier partijen duurt (exclusief verlenging tenminste) ligt dat minder voor de hand, toch leek het er vandaag op dat Levon Aronian (met wit) en Liren Ding elkaar aan het aftasten waren. De opening was op zich wel orgineel. Daarna werd op verschillende momenten een pionwinst versmaad; vaak terecht of op zijn minst begrijpelijk, maar in de volgende stelling begrijp ik het niet echt.

Met 29.f5 wint wit de pion op d4 en hoewel zwart waarschijnlijk wel genoeg compensatie heeft om remise te maken, lijkt het wit toch wel wat kansen te geven. In de partij werd het na 29.Kg2 snel remise. Jammer voor het publiek, maar de kans op een spannende tiebreak wordt zo wel groter…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.