Open dag en schaakfeest SV Erasmus

Rotterdam, 29 september 2017 – Schaakvereniging Erasmus verzorgt maandag 2 oktober een feestelijk schaakprogramma voor leraren en leerlingen van de basisscholen uit de wijk. Zij zijn van 15.30 tot 17.00 uur van harte welkom op de clublocatie Laurens Borgsate, Meidoornsingel 181 in Schiebroek. De schaakvereniging biedt daar een aantrekkelijk en gevarieerd programma voor de leerlingen om kennis te maken met de schaaksport. Er zijn veel leuke prijzen te winnen en de jonge talenten kunnen het opnemen tegen één van de beste schaaksters van Nederland: Chess Queen Tea Lanchava.

Er zijn veel goede redenen voor een schaakfeest bij Erasmus. De vereniging heeft dankzij een bijdrage van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek sinds kort een mooi vast buitenschaakspel op het terras van Laurens Borgsate. Bovendien is Erasmus begin september met een jeugdafdeling gestart. Een nieuwe jeugdcommissie onder leiding van clublid Peter Ruimschoot verzorgt de lessen en andere activiteiten.

Van schaken word je slimmer. Dat was de boodschap de afgelopen week bij Editie NL en EenVandaag. Jongeren van 6 tot 18 jaar, zowel beginners als gevorderden, die beter willen leren schaken, zijn iedere maandagavond van 18.45 tot 19.45 uur welkom bij SV Erasmus. Zij krijgen dan les van een ervaren clublid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Stappenmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Voor meer ervaren spelers wordt ook een jeugdcompetitie georganiseerd.

Nieuwe jeugdleden kunnen vier weken vrijblijvend meedoen, voordat ze besluiten om lid te worden van SV Erasmus. De contributie is € 50 voor een heel jaar (inclusief lesmateriaal). Jeugdleden met een Rotterdampas kunnen een korting van € 25 ontvangen. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website www.sv-erasmus.nl.

Ouders die een zoon of dochter hebben die graag schaakt, kunnen een berichtje sturen naar jeugdleider Peter Ruimschoot (jeugdleider@sv-erasmus.nl).

Over SV Erasmus

SV Erasmus is de schaakvereniging van Hillegersberg-Schiebroek. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen de twee toenmalige schaakclubs in deze wijken en een derde vereniging uit Kralingen. SV Erasmus telt inmiddels zeventig leden en ziet de interesse in de schaaksport sterk toenemen. Naast een interne competitie neemt SV Erasmus deel aan de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond (RSB). Daarin speelt de vereniging dit seizoen met zes teams op verschillende bondsniveaus. Het eerste team speelt in de hoogste klasse in de RSB.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.