1A: Messemaker 1847-Oud Zuylen Utrecht 3,5-6,5

In de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Oud Zuylen wist ons vlaggeschip geen vuist te maken en de wedstrijd werd vrij kansloos verloren. Weliswaar begin de wedstrijd goed door een snelle overwinning van Peter 1 op bord 1, maar daar stond een bijna net zo snelle nederlaagf van Peter 2 op bord 2 tegenover. Ook op de andere borden was er weinig reden tot vreugde en uiteindelijk wist alleen Ben nog een overwinning te nehalen. Daar stonden echter vier andere nederlagen tegenover. Hieronder de verslagen van de teamleden.

Peter S:

Een vreemde gewaarwording voor mij: na 20 zeten stond ik met zwart al volkomen gewonnen en na ca. 2 uur spelen was ik als eerste klaar. Mijn tegenstander had blijkbaar een slechte dag: hij speelde erg oppervlakkig en ik had me dan ook nauwelijksc hoeven inspannen om deze partij te winnen.

Peter Y:

Na de eerste ronde was ik even in de veronderstelling dat ik iets van het schaakspel begreep. Vandaag bleek echter dat dit ijdele hoop was. Tijdens een groot deel van de partij dacht ik dat ik mijn tegenstander positioneel aan het wegschuiven was. Plotseling stond mijn koning echter mat. Als ik eerlijk ben, snap ik eigenlijk nog steeds niet waarom ik minder stond. Het feit dat mijn tegenstander dat wel doorzag, geeft aan dat hij volledig terecht heeft gewonnen.

Jan:

Met wit speelde ik tegen Marcel van Os. Er kwam een Siciliaanse opening op het bord. Na de openingsfase konden beide spelers niet veel anders dan hun zetten herhalen. Omdat ik toch zin had in een middagvullend programma zocht ik naar een plan dat deze zettenherhaling zou voorkomen. In de wetenschap dat het een duidelijk mindere zet was, voerde ik g2-g4 uit waardoor mijn Koning op de tocht kwam te staan. De rest van de partij moest ik keepen en heeft zwart ongetwijfeld gewonnen gestaan. Middels een pionneneindspel g+h pion tegen een h pion kon ik uiteindelijk toch nog remise bereiken.

Lees verder op de website van Messemaker 1847.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.