Meesterklasse: BSG-Kennemer Combinatie 5-5

Afgelopen zaterdag speelde BSG de thuiswedstrijd tegen landskampioen Kennemer Combinatie. BSG was het nieuwe seizoen goed begonnen met een overwinning op Apeldoorn, onze gasten hadden daarentegen de eerste wedstrijd verloren van HMC. BSG liet ditmaal de twee Oekraïense grootmeesters thuis. Ook Ton van der Heijden ontbrak vanwege een welverdiende vakantie. Zijn grootmeesterlijke inzichten werden vervangen door de debuterende Ivan Sokolov. Eveneens maakte de Spanjaard David Simon Pardo zijn debuut, terwijl Li Riemersma juist weer terug van vakantie was.Vorige wedstrijd was ik nog de matchwinnaar maar deze keer waren de rollen omgedraaid. De teamcaptain had volste vertrouwen in mij en besloot me wederom een witbeurt te geven. Ik trof op bord 8 Christov Kleijn. Ik slaagde er niet in om samenhangende zetten te produceren en op het moment dat er een dreiging was, miste ik die volledig. Hoewel het van tevoren al bekokstoofd was dat ik het verslag zou schrijven, zou deze partij daar een passende straf voor zijn.

Gelukkig maakte Henk van der Poel op bord 10 niet veel later de gelijkmaker. Tegen Rob Duijn (waar hij al twee keer eerder tegen had gespeeld en twee keer had gewonnen) wist hij een Caro-Kann zorgvuldig te slopen.

Lees verder op de website van BSG.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.