Vijf man, waarvan drie vrouwen, op kop

Na drie ronden in het Haarlemse Meesterstoernooi staat het halve veld op kop. Vijf leiders met allen twee punten.

De drie die na twee ronden het veld aanvoerden voegden allemaal een halfje aan hun totaal toe.
In het Duitse onderonsje tussen Zoya Schleining en Hanna Marie Klek werd de vrede al snel getekend. De opening was ongebruikelijk en veelbelovend, maar wie een felle generatiestrijd tussen twee van Duitslands sterkste schaakvrouwen verwachtte kwam bedrogen uit.

De derde leider van gisteren, titelverdediger Thomas Willemze, zal zijn handen dichtknijpen met het halfje dat de Zweedse jongeling Filip Boe Olsen hem schonk. Die bediende zich van de Caro Kann met 4… Pd7, een moeilijk positioneel systeem bekend van grote meesters als Anatoli Karpov, dat je niet snel bij een aanstormend jong talent verwacht. Maar Filip deed het voortreffelijk en kwam minstens gelijk uit de opening. Een iets te voorbarig 15…e5 bood Thomas weer wat aanknopingspunten. Er volgde een afwikkeling naar een eindspel, waarin Thomas met 23. Pd6 een licht plusje had kunnen pakken. In plaats daarvan probeerde hij ijzer met handen te breken met 23. f4 Te6 24. Lc4?!

Lees hier verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.