Ronde 6: Koplopers sparen elkaar

De 6e ronde brengt dus de topper Schleining-De Jager. Het vuurwerk komt echter van de nummers 9 en 10.

De verslaggever van deze ronde komt wat eerder van zijn werk over, maar treft rond half 5 al een leeg podium. Geen partij haalt de 40 zetten.

In de analyseruimte treft hij een goed geluimde René Duchêne (de HWP-er wint en komt op 5 uit 6), een vrolijke Filip Boe Olsen (eerste overwinning) en een wat sippe Rosa Ratsma (verlies van Thomas Willemze). Worden de strijders wat vermoeid?

De koplopers houden het na 21,5 zet gezien. Wie kan het ze kwalijk nemen? Zoya Schleining wil de nummer 1 geplaatst niet tarten en Jaap heeft er al een paar slijtageslagen opzitten. Een nuttig halfje tegen de medekoploper, dat is zo gek nog niet. Nog 1,5 uit 3 voor Jaap. Maar nog wel tegen de nummers 3 en 4. Vanzelf komt die norm er niet.

Er vallen deze ronde drie hele punten. En hoe vervelend voor onze jonge Finse vriend Keinänen, ik ben blij dat Albert Blees eindelijk een goede stelling omzet in een vol punt. Hij staat buiten opgelucht een sigaretje te roken.

En ook voor de nummer 9 in de stand en de jongste van het stel, Filip Boe Olsen, ben ik blij dat hij een vol punt scoort (sorry Michiel). Hij zit hier toch maar helemaal alleen ver van huis en zal er na de derde nederlaag niet vrolijker op zijn geworden. Vandaag wordt hij opgewacht door de vader van Jonas Hilwerda en kon hij even lekker in het Deens zijn ei kwijt. Pa Hilwerda is namelijk Deens en heeft zijn kinderen de naam van mams gegeven. Filip redt het natuurlijk helemaal op eigen kracht, maar het lijkt ook of Michiel Bosman niet zijn gebruikelijke niveau haalt. Vermoedelijk is er enige teleurstelling over het verloop van het toernooi.

Lees hier verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.