2B: LSG 2-Caïssa 2 4-4

Na de gelukkige 4-4 tegen Soest in de vorige ronde, had ik de stille hoop dat we langzaam maar zeker ons omhoog zouden kunnen werken naar de top. Eerst van Caissa 2 winnen, dan van HSG en dan… De wedstrijd begon ermee dat Alexander op tijd(!) was, maar Stefan wat verlaat was door een judowedstrijd van zijn jongste zoon. Ik kan nu eindelijk ook hierover meepraten, want mijn jongste dochter moest zich (samen met mij) die ochtend om 8.10 uur melden bij de FC Binnenmaas en laat daar nou ook Martin Roobol trainer zijn. Omdat haar team bijna alles met gemiddeld 12-0 verliest, had de trainer een traktatie in het vooruitzicht gesteld als de score onder de 10-0 zou blijven. Driemaal raden wat de score werd…9-0 voor de FC! J Dan de wedstrijd: na zo’n 1.5 uur spelen zag het er nog redelijk goed uit: Martin stond beter, Stefan leek me ook wat beter staan, Linda leek me prettig staan en ik stond ook wat beter. Bij Raoul en Marcel stond het gelijk, echter bij Justin en zeker bij Alexander had ik mijn twijfels. Raoul was volgens mij als eerste klaar met een remise met zwart in 20 zetten. Het leek me dat wit wat beter stond, maar de witspeler forceerde een zetherhaling die Raoul niet kon vermijden.

Marcel kreeg naar eigen zeggen na 3 zetten een stelling die hij nog niet eerder op het bord had gehad. Zwart bereikte ene plusje, maar alles bleef binnen de perken en ook hier een zetherhaling. Stand: 1-1 Toen begon het onheil… Alexander met zwart had de opening niet optimaal gespeeld en zag een loper a8 verschijnen die levend begraven was (een stevige gedekte witte pion op c6…). Wit zette dit ruimtevoordeel vakkundig in een punt om.  Bij Linda had ik de indruk dat ze een zwarte tegenactie onderschatte. Naar verluidt dacht ze vervolgens erg lang na, kwam in tijdnood, gaf een stuk weg en ging door haar vlag. Kan ook in een andere volgorde gebeurd zijn…

Lees verder op de site van LSG, met partijfragmenten.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.