2D: DJC Stein-Vianen/DVP 3-5

Zal ik het doen of niet: het schrijven van een verslag nadat ik gisteren tegen 0.00 thuis arriveerde. Het is tijd voor een laptop in de trein want vanuit Roermond was het gisteravond nog minstens 2 uur treinen.
Vianen speelt wederom in 2e Klasse D en waar in het verleden er nog wel eens wat zwakke teams meespeelden waar je met enige zekerheid kon voorspellen dat daarvan kon worden gewonnen en je dus niet degradeerde is het dit jaar andere koek. Er zijn geen zwakke broeders en elk wedstrijd zal een gevecht worden. Vaak zijn we in het verleden zelf ons grootste vijand gebleken waarbij het niet altijd makkelijk was om genoeg mensen op te stellen, of een team van sterk niveau op te stellen of om op tijd te komen: voorlopig hebben in 2017 van dit alles geen last en zijn de prestaties goed.
In de 1e wedstrijd tegen Eindhoven wonnen we verdiend met 5-3 met oa een snel scorende Thomas die Bosscher schitterend overrompelde, verder ga ik mijn +6 mogelijkheden in het eindspel maar snel vergeten en uiteraard de Wet van Selten niet: altijd de verst vooruitgeschoven pion in het eindspel zo ver als mogelijk naar voren spelen, de andere pion komt dan wel. In de 2e wedstrijd moesten we naar Tilburg tegen wederom een sterke promovendi Stukkenjagers 2. Die krijgen alle lof voor hun schitterende locatie, Cinecitta. Zo zou iedere schaakclub gevestigd moeten zijn dream on… Stukkenjagers is wel een club met de nodige onbrabantse bravoure: Stukkenjager 2 werd al tot kampioen gepromoveerd door een overigens zeer gewaardeerde schaakanalist. Dit was een motivatie voor ons om te laten zien dat we er ook wel wat van kunnen. Ondanks dat toppers als Ivo en Thomas niet meededen wonnen we de wedstrijd mede dankzij een vakkundig paard, loper en koning tegen koning(s) eindspel van Toon met 3,5-4,5.

Lees verder op de website van Vianen.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.