Ziek: alweer 4½ – 3½

De Spassky’s hebben hun abonnement op 4½ – 3½ verlengd. De spindoctor van de club heeft in de zomermaanden een diepe strategie uitgedokterd die erop neerkomt dat we maximaal resultaat bereiken met minimale inspanningen. Ondanks de verjongingskuur die de club recentelijk heeft afgenomen bij de firma JJ modderbaden, worden we er met zijn allen niet jonger op en de strategie om onze krachten te sparen zonder dat dit ten koste gaat van de resultaten lijkt een logische stap in een vergrijzende omgeving. Zonder risico is deze insteek niet. In de 1e ronde werd op bord 1 een totaal gewonnen stelling middels een afzichtelijke blunder omgetoverd naar een totaal verloren stelling en dan wordt het ineens 3½ – 4½ in plaats van andersom. De inzet is dus altijd hoog.

Elk bord speelt eigenlijk om twee matchpunten. Trouwe invaller Jan K. die op het laatste moment werd opgetrommeld om een gat in de bezetting te dichten omzeilde alle stress die deze strategie met zich meebrengt op handige wijze. Hij moet gedacht hebben dat zijn bijdrage aan de vorige wedstrijd dusdanig veel energie had gevergd, dat hij deze ene keer wel een tandje minder mocht bijzetten. Niet helemaal ten onrechte: Jan K. kan bij niemand meer stuk sinds zijn optreden in de vorige ronde. Maar nu zagen we iemand anders acteren. In onderstaande stelling zou menig speler zich handenwringend verkneukelen om de meerderheid op de damevleugel maar volgens Jan K. was de muziek er wel uit en hij bood remise aan.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.