Schaakgrootmeesters Tata Steel Masters in Groningen

Wereldkampioen Magnus Carlsen, Anish Giri en de andere grootmeesters van de Tata Steel Masters zijn zojuist in het monumentale Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen begonnen aan de 10e ronde van het Tata Steel Chess Tournament. Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen opende de ronde met een gongslag. Voorafgaand aan de opening brachten de schaakgrootmeesters een bezoek aan het Groninger Museum.

In het Academiegebouw vindt vanmiddag ook een symposium plaats, waarop wetenschappers ingaan op de vraag of schaken kan dienen om onderwijsprestaties van leerlingen te vergroten.

Wereldkampioen Magnus Carlsen en Anish Giri bij het bezoek aan het Groninger Museum.


Wereldkampioen Magnus Carlsen in het Groninger Museum

Staal en schaken: creativiteit en innovatie

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Dat is waardoor het staalbedrijf erin slaagt om topproducten te leveren aan zijn klanten, waarmee die zich in hun markten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd levert Tata Steel door product- en procesinnovaties een bijdrage aan het realiseren van een duurzame samenleving.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.