Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2018

Primeur: tie-break in Tata Steel Chess Tournament

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Aan het begin van de 13e ronde waren er nog vijf kanshebbers, met Giri en Carlsen gezamenlijk aan de leiding van het veld. Doordat ze beide remise speelden, kwam er een tie-break, bestaande uit twee partijen blitzschaak (5 minuten bedenktijd per speler + 3 seconden per zet), die door Carlsen werd gewonnen.

Foto’s van de tie-break tussen Carlsen en Giri

De laatste ronde werd geopend door oud-wereldkampioen Anatoli Karpov en Judit Polgar. Vidit Gujrathi uit India wist de overwinning bij de Tata Steel Challengers binnen te halen. Daarmee verdient hij promotie naar de Tata Steel Masters 2019. Stefan Kuipers heeft de Toptienkamp gewonnen en mag dus volgend jaar deelnemen aan de Tata Steel Challengers. Het Tata Steel Chess Tournament 2019 vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019.

Staal en schaken: creativiteit en innovatie

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Dat is waardoor het staalbedrijf erin slaagt om topproducten te leveren aan zijn klanten, waarmee die zich in hun markten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd levert Tata Steel door product- en procesinnovaties een bijdrage aan het realiseren van een duurzame samenleving.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.