Nipt ten onder tegen landskampioen

Afgelopen zaterdag kwam landskampioen Kennemer Combinatie op bezoek bij ons in Apeldoorn. Voor de wedstrijd begon hadden we een eerste tegenvaller: Armen Hachijan was ziek geworden. Voor hem in de plaats kwam ons geheime wapen, waarover straks meer.

Bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat Kennemer de favoriet was met een slordige 50 ratingpunten meer als gemiddelde teamrating. Toch was het lang een gelijkopgaande strijd. De wedstrijd begon met een nieuwe tegenvaller: Sjef Rijnaarts speelde een ongelukkige partij tegen Christov Kleijn. In het begin van de partij ruilde hij zijn zwartveldige loper tegen een paard van zwart. Dit bleek geen gunstige ruil en al snel was Sjef in de problemen, waar hij helaas niet meer uit wist te ontsnappen.

Kort daarna was de partij tussen Ali Bitalzadeh en Alexander Kabatianski klaar. De partij was altijd in evenwicht, vandaar het remiseaanbod van Alexander, wat door Ali werd geaccepteerd. Daarna kregen we opnieuw een domper te verwerken. Thomas Beerdsen speelde met wit te frivool tegen Miguoel Admiraal en dat werd hard afgestraft.
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.