Pathena Rotterdam – HMC Calder 5-5

Het werd tijd weer wat matchpunten te scoren. Met nog drie degradatieduels voor de boeg moesten er punten gehaald worden tegen het team van Jeroen Bosch. We speelden op verzoek van Liam een partij vooruit tegen GM Daniel Friedman. Liam deed zijn best met zijn pas gescoorde meestertitel op zak, maar moest na de opening zich onder de druk uit spelen. Hij kreeg een slechte pionnenstructuur, verloor na 20 ….Pf5 een kleinood en moest het kort daarna opgeven. Aldus startten we met een 1-0 achterstand.

Dimitri Reinderman en Jasper Broekmeulen speelden het scherp. Lange tijd leek er voor zwart geen vuiltje aan de lucht. Interessant was de nieuwe zet 12…..b5 in de Réti. De damevleugel gaf zwart wat kansen, die hij niet benutte. Onderwijl zocht Dimitri zijn heil op de K-vleugel. Na 21 ……..e5????, nodig was h6, gaat zwart in de fout, wat met 22 Pf5+ beslissend werd afgestraft.

Aan bord drie gingen Lubo Ftacnik en Twan Burg op herhaling. In 2016 speelden ze dezelfde opening samen. Twan week nu het eerst af en moest na 20 zetten erkennen dat hij te weinig bereikt had. Remise.

Lees het verslag van teamleider Arthur Rongen, met diagrammen, verder op de clubsite van Rotterdam.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.