Hoe sterk schaakt Thierry Baudet?

Een paar dagen geleden schreef ik een kort artikel over de vraag hoe sterk de overgrootvader van Thierry Baudet schaakte. Heel sterk, was de conclusie. Henry Baudet was een van de sterkste schakers van Nederland.

Renzo Verwer vroeg zich vervolgens af hoe sterk Thierry Baudet zelf schaakt. Zijn conclusie: Baudet geeft veel weg, ziet veel over het hoofd maar speelt wel creatief. Een oud-jeugdtrainer in Haarlem vindt het jammer dat Baudet als clubschaker is gestopt, hij had talent.

Thierry Baudet strijdt met Jorden van Foreest tegen de burgemeester van Hoogeveen met Loek van Wely. Foto: Lennart Ootes, Toernooisite Hoogeveen.

Op de site Joop.nl kwam Verwer een verhaal tegen over Thierry Baudet die valsgespeeld zou hebben tijdens een simultaanwedstrijd. Zich bewust van de reputatie van Joop.nl vroeg Verwer bij arbiter Aart Strik na hoe dat zat en die noemt het verhaal schromelijk overdreven.

Hier het hele verhaal van Renzo Verwer.

Verwer is schrijver, blogger en oud-journalist.

 

3 Reacties

    • Avatar
      Jaap Amesz 10 februari 2018

      Dat is positief! Dan ben je een halve 2800 speler, een halve wereld topper!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.