3C: Wordt BSG 2 de eerste kampioen?

Wie heeft het niet gezongen? “We zijn er bijna, maar nog niet helemaal.” Als je terugkwam van vakantie, half in slaap op de achterbank van de auto, tot je wakker werd omdat je een herkenningspunt zag. Een kerktoren, een afrit of het poppetje van de Conimex langs de A1 bij Baarn, wat mijn baken was als we terugreden na familiebezoek in Enschede of vakantie in Duitsland. Als je met een klas vol zingende kinderen onderweg was op schoolreisje, als de “potjes met vet” al niet meer te tellen waren en de eindbestemming eindelijk in zicht was.

BSG 2 bevindt zich in dezelfde omstandigheden. We zijn na zeven ronden bijna kampioen. We hebben zeven keer gewonnen en zijn daar trots op. Maar we hebben nog twee ronden te gaan en de nummers 2 en 3 kunnen nog langszij komen. Zij hebben namelijk vier matchpunten achterstand. We kunnen ons niet permitteren te verliezen, dus ook tegen SMB op 7 april zullen we er tegenaan gaan met onze volle concentratie. Als we dan winnen of gelijkspelen, zijn we kampioen.

Onze meest ervaren speler Tom de Ruiter is er ook bijna. Vandaag speelde hij zijn 499e wedstrijd in de KNSB-competitie. Dus op 7 april in Nijmegen wordt nummer 500! Om dat voor elkaar te krijgen moet je gezond oud worden en goed schaken. Tom slaagt er in dat allebei te doen. Het helpt natuurlijk dat Tom voordat hij lang geleden met pensioen ging, directeur van een basisschool was. Hij weet dus alles van kinderen, zingen en “We zijn er bijna”. Vandaag speelde hij gelijk tegen Thomas van Nispenrode.

Lees verder op de website van BSG.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.