2B: HSG lijkt zekere degradant

Afgelopen zaterdag verloor HSG 1 thuis van Santpoort met 3½-4½. Het was zo’n wedstrijd waarbij je vooraf geen idee had wat het zou worden: winnen, verliezen of een gelijkspel?

We speelden met twee invallers en dat was een meevaller, want aanvankelijk hadden we met drie invallers zullen spelen! Gelukkig kon Hans met enige moeite tòch spelen! Sito en Michaël vervingen Pascal en Jorgen die zich hadden afgemeld.

De opstelling

Zoals wellicht bekend, mag je als teamleider de opstelling geheel willekeurig doen: er zijn geen restricties. De sterkste speler mag je zonder protest aan bord 8 zetten en de zwakste aan bord 1. Dat laatste gebeurt nogal eens bij een hele zwakke invallers, die worden dan als ‘kop van Jut’ ingezet.

Voor iedere wedstrijd puzzel ik op de opstelling en bekijk de opstellingen van de tegenstanders uit de vorige rondes. Soms krijg ik een verzoek van een speler, zoals nu van Wim die graag tegen GM Harmen Jonkman wilde spelen. Harmen had vier keer aan bord 1 gespeeld en twee keer aan bord 3. Dus zette ik Wim aan bord 1. Verkeerde keuze! GM Jonkman was op bord 3 opgesteld.

De wedstrijd

Johan had zijn verdediging niet helemaal op orde. Zijn tegenstander profiteerde daarvan met een mooi uitgerekend stukoffer. Aanvankelijk dacht Johan nog dat het een rekenfout was van zijn opponent, maar de aanval bleef maar voortduren. Johan kon de reddende zet die de computer wel vond niet vinden en uiteindelijk offerde Johan zijn dame voor toren om niet mat te gaan, maar dat was niet voldoende; de stelling bleef verloren, 0-1.

De afgelopen zes wedstrijden werd onze negende man nodig gemist. Maar gelukkig kwam uit het ‘niets’ daar ineens Han van Leeuwen! Onze trouwste fan, die ons in heel Nederland achterna reist, maar door omstandigheden de afgelopen tijd niet kon komen. Het scheelde al direct een punt:

Lees verder op de website van HSG

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.