1B: HWP Haarlem – De Toren Arnhem 7 – 3

Het tweede verblijf van het eerste team in de eerste klasse KNSB wordt met minimaal een jaar verlengd. Dankzij een nooit eerder vertoonde 7-3 overwinning op het op papier gelijkwaardige De Toren Arnhem is HWP twee ronden voor het einde van de competitie al veilig.

Na een valse start, achteraf bezien zonder gevolgen (René accepteerde na tien zetten met wit een remiseaanbod) vielen de punten zaterdag als rijpe appelen van de boom. Babak, Indra, Collin en Pieter schroefden de score in ijltempo op tot 4½-½, waarna Bart het lijfsbehoud officieel veiligstelde met een halfje, Aran de overwinning binnensleepte, Max een plusremise bij mocht schrijven en GM Ruud Janssen pas na zonsondergang zijn winstpogingen tegen Adam staakte om in remise te berusten.

Indra poetste zijn zelfvertrouwen op met zijn eerste punt dit jaar. Na een pion buitgemaakt te hebben leek zijn paard nog even in gevaar te komen, maar Indra had goed gerekend en werd beloond met een hartstochtelijke knuffel van René. Als dat hem geen goed gedaan heeft weet ik het ook niet meer.

Het zelfvertrouwen van Collin kent geen grenzen meer. Ook van 2300+-spelers maakt hij intussen met speels gemak gehakt; toen zijn tegenstander een stuk offerde stond hij al straal verloren.

Babak is dit seizoen een rots in de branding. Deze keer kreeg hij met woeste offers te maken. Aan zijn lichaamstaal was niet te zien of hij er ook maar enigszins van onder de indruk was; het zag er eerlijk gezegd best eng uit en Babak had er wat tijd voor nodig, maar het lijkt erop dat hij het opportunistische spel van zijn tegenstander gedecideerd weerlegde.

Dat gold zeker voor Pieter, die vanuit zijn lijfopening een prettige stelling kreeg. Zijn tegenstander, ongetwijfeld niet overlopend van zelfvertrouwen vanwege zijn belabberde externe score, zocht de complicaties op, die hem vervolgens echter zelf fataal werden.

Lees verder op de site van HWP Haarlem.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.