Pathena Rotterdam laat Voerendaal ontsnappen

Rotterdam degraderen, dat zou voor het eerst sinds lange tijd zijn. In de achtste ronde kon Pathena zich veilig spelen met een overwinning, maar het zal definitief in de laatste ronde tegen Groninger Combinatie moeten gebeuren. Hier het verslag van teamleider Arthur Rongen, met diagrammen en met mooie foto’s van Frans Peeters.

 

Voor het eerste speelde het eerste een thuiswedstrijd in de WION omgeving. Tegen Voerendaal kon de winnaar zich verzekeren van nog een jaar Meesterklasse. Bij een gelijkspel zouden we afhankelijk zijn van de andere uitslagen. Zonder Ftacnik en Kunin waren de teams qua rating aan elkaar gewaagd, hetgeen uit het wedstrijdverloop ook bleek. De wedstrijd was spannend tot het laatste moment, met toch een onverwacht slot.

Rini Kuijf (7) trof in teamcaptain Oscar Lemmers een oude bekende. In een Franse Tarrasch was Pb4 in de opening nieuw voor mij. Geen van beide had voordeel en op zet 16 werd de vrede getekend.
Martin Martens (5) speelde creatief “halma” volgens eigen zeggen tegen Patrick Driessens. Wit zocht lang naar breekmogelijkheden en besloot vervolgens de stelling op zet 17 dicht te schuiven met onmiddellijk remise. 1-1.
Aan bord twee deed Dimitri het kalm aan tegen Bernard Stilger. Hij kreeg ruimtevoordeel, wat hij uitbouwde. Alle stukken werden richting K-vleugel gericht. Zwart begon te knoeien met 24…h5 hetgeen wits plannen in de kaart speelde. Met 31 Dxb6 wint wit een pion, waarna zwart metDc8 nog enig spel had kunnen houden. Na het gespeelde 31…..Tc6 en 32 Df2 was het snel uit. 2-1.
Joost van Ruitenburg had tegen Lars Stark zijn dag niet.

Lees verder op de website van Pathena Rotterdam.

 

 

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.