Voor vierde keer ‘Schakers van Formaat’ in Amstelveen met Nederlands kampioen Loek van Wely

Op zaterdag 9 juni komen Jan Timman en Hans Böhm voor de vierde keer naar het Stadsplein in Amstelveen voor ‘Schakers van Formaat’, de simultaan met grote stukken en borden. Zij krijgen ditmaal versterking van regerend Nederlands kampioen Loek van Wely. Nieuw dit jaar zijn de presentatie van het jeugdboek ‘Simon de schaker’, speciale schaakborden voor jonge kinderen en een groot led-informatiescherm. Hoofdsponsors zijn wederom het Coöperatiefonds van de Rabobank en de gemeente Amstelveen. Schaakvereniging KLM Pegasus uit Amstelveen ondersteunt de organisatie.

Jan Timman in 2017

De drie topschakers spelen wederom met grote schaakstukken op twaalf borden van 4 x 4 meter. Timman, Van Wely en Böhm spelen ieder tweemaal tegen huis- en clubschakers uit Amstelveen en wijde omgeving. Elk team bestaat uit twee à drie personen. Zij mogen onderling overleggen, uiteraard zonder gebruik te maken van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

Hans Böhm in actie

Nieuw dit jaar is de presentatie van het jeugdboek ‘Simon de schaker’ van Joyce van der Meijden. Ook zijn er speciale schaakborden voor jonge kinderen. De organisatie onderzoekt verder de mogelijkheid dat enkele kunstenaars tekeningen of sculpturen gaan maken van de schakers en hun partijen. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om zich tijdens ‘Schakers van Formaat’ tegen een kleine vergoeding te presenteren op een groot elektronisch scherm.

De wethouder sport van Amstelveen verricht om 10.30 uur de opening. Om 10.45 uur starten de eerste partijen van Jan Timman en Hans Böhm. Om 13.00 uur beginnen Loek van Wely en Hans Böhm aan hun sessie. Rond 15.15 uur nemen Timman en van Wely de derde cyclus voor hun rekening.

Om 17.45 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Stadsplein, gevolgd door een borrel voor de deelnemers, sponsoren en genodigden. Net als de drie voorgaande jaren verwacht de organisatie weer veel publiek op het Stadsplein.

Geïnteresseerden die een of meer partijen willen spelen, kunnen zich gratis aanmelden bij organisator Maarten Langen, tel. 06 – 203 70 225, e-mail maarten@infostop.nl. Vriendelijk verzoek hierbij de gewenste sessie aan te geven. Zie Aankondiging Schakers van Formaat 10-4-2018

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.