BSG wint streekderby en gaat Europa in

Met de auto is het ongeveer een kwartier rijden tussen Bussum en Bunschoten-Spakenburg, maar voor de streekderby BSG-En Passant moesten de spelers minstens een halfuur verder rijden. Gezellig werd het wel, met de hele Meesterklasse. LSG was al kampioen, maar in de derby stond nogal wat op het spel: plaatsing voor de Europacup. Dat succes ging naar BSG, dat voor de vierde keer dit seizoen met 5,5-4,5 won. Twee jaar geleden verloor BSG vier keer met die cijfers en degradeerde de ploeg. Nu werden de Bussumers derde. Hieronder een verslag van Edwin Baart, die tot en met vorig seizoen teamleider was en er nu weer eens bij was.

 

Op een dag dat het eigenlijk te mooi weer was om te gaan schaken, werd de gezamenlijke laatste ronde van de meesterklasse afgewerkt bij Kennemer Combinatie in Bloemendaal. In een zonovergoten mooie locatie met slechte herinneringen kon landskampioen LSG freewheelend zich veroorloven te verliezen van gastheer KC en kende de competitie onderin nog een verrassende ontknoping.

Statistieken vooraf: Bij BSG speelden dit keer Robin van Kampen en Florian Grafl mee, bij En Passant ontbrak Erwin l’Ami en speelde Hans de Vries mee.

Laatstgenoemde speelde op bord 8 met zwart een wat vreemdsoortig Schots (de engine maakt het uit voor Damefinanchetto, Nimzo-Indisch) tegen Henk van der Poel. We komen er in op zet 16, als zwart Pa7 heeft gespeeld, vermoedelijk met het idee om c5 te spelen. Wit heeft al een plezierige stelling en zwart heeft een aantal keren verzuimd om te rokeren en zijn koning veiliger te zetten.

Lees verder op de website van BSG een verslag met analyses.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.