MuConsult Apeldoorn en Het wonder van Bloemendaal

Na een seizoen vol tegenslagen hadden we nog één kans op handhaving in de Meesterklasse. Onze taak: HMC Den Bosch verslaan en dan hopen dat Pathena Rotterdam en/of Voerendaal zouden verliezen. Ook al hadden we het niet meer volledig in eigen hand, toch zouden we volle bak strijden voor onze laatste kans!

Plaats van handeling was de gezamenlijke slotronde in het chique gemeentehuis van Bloemendaal, georganiseerd door de uittredende landskampioen Kennemer Combinatie. Een prima locatie. Alle omstandigheden die topprestaties mogelijk maken, waren goed geregeld. De opening verliep vlotjes. De sprekers schatten hun publiek goed in en hielden het kort. Toen de wethouder de gong een welverdiende oplawaai had gegeven, begonnen honderd schakers aan hun avontuur. We hadden niets aan het toeval overgelaten en waren met elf man naar de kuststreek getrokken. Nico Zwirs nam de rol van captain op zich en zou tegen een Bosschenaar kunnen aantreden, mocht één van de onzen onverhoopt een salmonellakippetje verslinden of verdwalen in de duinen. Mentaal had Nico een zware taak. Bloedstollende partijen volgen zonder zelf een zet te mogen doen, vergt veel van een mens. De invloed van de captain is beperkt. Zelfs coachende aanwijzingen vanaf de zijlijn, zoals “Merijn, dieper!”, zijn uit den boze in de schaaksport. Gelukkig was de bar uitstekend geoutilleerd!

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.