Op donderdag 31 mei organiseert Paul Keres de 2e Open Omnisimultaan.

Wat is Omnisimultaan?

Bij een Omnisimultaan speel je tegen 4 tegenstanders tegelijk. Met als bijzonderheid dat ook al je tegenstanders tegen 4 tegenstanders tegelijk spelen. Je speelt dus in feite een 5-kamp in één keer waarbij iedereen elkaar treft en iedereen door elkaar loopt van bord naar bord. Iedereen speelt zo dus simultaan.

Het verloop

Je speelt dus 4 partijen tegelijk, 2 met wit, 2 met zwart. Er wordt met de klok gespeeld (30 minuten per partij). Doordat je meerdere partijen tegelijk speelt, zal normaal gesproken je tijd op meerdere borden lopen. Zodra je een zet hebt gedaan en de klok hebt ingedrukt, loop je naar je volgende partij waar je aan zet bent, waarbij je uiteraard zelf mag kiezen welke partij dat is. Je bent klaar zodra al je 4 partijen zijn voltooid.

NB Bij de opstelling van de tafels en borden wordt rekening gehouden, dat iedere speler ongeveer even ver moet lopen. Je zult echter zelf de meest ideale “looplijnen” moeten ontdekken, want zetten moeten altijd worden uitgevoerd aan de juiste kant van het bord.

Aanmelden

Met Omnisimultaan willen we graag vooraf weten wie en hoeveel mensen er meedoen in verband met de tafelindeling en opstelling. Meld je daarom vooraf aan! Aanmelden kan via mail naar pr@paulkeres.nl of op de clubavond bij Niels. 31 mei is er doorhet OKU extra veel materiaal in huis, dus we hebben plek voor maximaal 40 deelnemers.

Hopelijk tot dan!

1e editie Omnisimultaan

De eerste editie van de Omnisimultaan was vorig jaar een zeer geslaagde test. Er werd wat afgerend, remisebordjes werden gretig gebruikt, Hugo had het lastig tegen Hein Piet en Tim won de finale! Het verslag van Ronald Gouma (“Omnisimultaantijdnoodjunkies”), vind je hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.