Eerste Goois VO Schaakkampioenschap in Bibliotheek Hilversum

Schaken is populair bij de jeugd op basisscholen en bij volwassenen op schaakclubs, maar op de middelbare school haken jonge schakers vaak af. Daarom hebben het A. Roland Holstcollege, het Gooisch Lyceum, de Huizermaat en de St. Vitusschool samen met Bibliotheek Hilversum en de Stichting Hilversum Schaakt de handen in één geslagen en het eerste Goois VO Scholenkampioenschap georganiseerd. Deze zal dinsdag 22 mei a.s. plaatsvinden in Bibliotheek Hilversum van 14.15 tot 17.00 uur. Scholieren uit het Voortgezet Onderwijs (VO) die met minimaal vier spelers deelnemen maken kans op de kampioenstitel en bijbehorende grote beker.

Schaak- en jeugdtrainer Pascal Losekoot verzorgt de toernooileiding. Hij ziet dat schaken juist voor middelbare scholieren veel kan betekenen: “Het helpt met leren strategisch en analytisch te denken, maar ook met je concentratie vasthouden. Allemaal zaken die op die leeftijd belangrijk zijn voor je ontwikkeling.”.

Het Goois VO Schaakkampioenschap maakt deel uit van een doorlopende reeks activiteiten die de Stichting Hilversum Schaakt samen met de Hilversumse schaakclub HSG organiseert. Zo is er op 17 juni het 20e HSG Open Jeugdtoernooi in Pinetum Blijdenstein te Hilversum en aansluitend op 22 juni tijdens het HSG Open schaaktoernooi de schaakclinic voor basisscholen in hotel Lapershoek in Hilversum. Alle informatie over het VO Schaakkampioenschap en de andere schaakevenementen voor de jeugd is te vinden op www.hsgopen.nl

Stichting Hilversum Schaakt

Meer informatie voor de pers:
Pascal Losekoot
plosekoot@gmail.com
06-26479348

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.