Lucas van Foreest & Hing Ting Lai winnen 2e JP’s Kroegloper Hoorn

Op zondag 10 juni werd na de succesvol verlopen eerste editie van het JP’s kroegloper schaaktoernooi Hoorn, de tweede editie verspeeld. Met een sterk deelnemersveld en mooi weer werd het ook dit jaar meer dan geslaagd. Lucas van Foreest en Hing Ting Lai wonnen het toernooi uiteindelijk met 12,5 uit 14.

Dit jaar hadden we 41 deelnemende teams en 8 verschillende kroegen in de binnenstad van Hoorn die meededen. Nadat alle deelnemers aangekomen waren bij start- en eindkroeg JP Coen, konden we mooi op tijd van start gaan. De dag verliep probleemloos en voorspoedig, en kende een spannende slotronde.

Lucas van Foreest en Hing Ting Lai stonden na de zesde ronde een punt los en hadden de titel voor het grijpen. Dat lukte ook, want door een 2-0 overwinning op Pieter Hopman en Warner de Weerd in de laatste ronde stelden ze de eerste plaats veilig. Met 12,5 uit 14 maakten zij hun favorietenrol dan ook helemaal waar en wonnen daarmee 500 euro.

Miguoel Admiraal en Vincent Blom legden beslag op een tweede plaats nadat zij in het onderlinge laatste duel nipt te sterk waren voor Friso Nijboer en Piet Peelen. Yong Hoon de Rover en Jos Vlaming klasseerde zich als derde.

Naast deze prijzen waren er ratingprijzen voor Jeroen Cromsigt & Ron Klein, Dennis Keetman & Robbert van Doorn, Wilko van de Gracht & Jessica Stratmann en David & Wesley Baanstra. Ook waren er verschillende geluksprijzen voor een aantal teams.

Na afloop kon er gegeten worden bij JP Coen, en kon men op een groot scherm de Grand Prix van Canada kijken. Het bleef in ieder geval nog lang gezellig in Hoorn.

Alle sponsoren en vrijwilligers willen we graag bedanken, en ook alle spelers voor hun sportiviteit. Het was een topdag, en daarom graag tot de derde editie volgend jaar :)!

Klik hier voor een uitgebreider verslag en de gehele eindstand.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.