4e Japhettoernooi in Jeruzalem 1-6 juli

Van 1 tot 6 juli wordt in Jeruzalem de vierde editie gehouden van het toernooi ter herinnering aan Gideon Japhet (1928-2013). Japhet was een ambtenaar, een inwoner van Jeruzalem, maar vooral een liefhebber van schaken en sport. Het toernooi wordt georganiseerd door schaakclub Jeruchess, IA Alon Cohen en zijn medewerkers en de ACP (Association of Chess Professionals) en wordt gesponsord door de familie Japhet.

De kroongroep is een rapidtoernooi met Jan Nepomniachtchi (Rusland 2770), Peter Svidler (Rusland 2747), Vassily Ivanchuk (Oekraine 2682), Boris Gelfand (Israel 2674), Georg Meier (Duitsland 2662) en Anna Muzychuk (Ukraine 2611). Daarnaast is er ook een open toernooi met o.a. Arkadi Naiditsch en Maria Muzychuk. De volledige lijst van deelnemers is hier te zien.

De prijswinnaars van het derde toernooi in 2016

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.