Dick de Graaf wint Kroegsnelschaaktoernooi 2018 + Reminder Laren Rapid Toernooi 20 oktober a.s.!

Dick de Graaf heeft afgelopen maandag (8 oktober) de 14e editie van het Laren Kroegsnelschaak toernooi op zijn naam gezet met maarliefst 10,5 uit 11 en wint het felbegeerde paardje! De speler van En Passant blijft titelverdediger Kevin van Brummelen (10 uit 11) spelend voor Barneveld en nummer 3 (8,5 uit 11) Laurents van Twillert (ook En Passant) voor. Het was weer een ontzettend gezellige en geslaagde schaakavond in het sfeervolle Bonte Paard te Laren. Het toernooi was praktisch volgeboekt met 22 deelnemers.

Vanaf het begin was duidelijk dat de spelers die op papier het sterkst zijn goed in vorm waren en stuivertje wisselden in de ranglijst. Uiteindelijk ontstond er een tweestrijd tussen Kevin en Dick, ronde 5 was het onderlinge duel welke Dick wist te winnen. Dick moest slechts een remise toelaten en wist hiermee een half punt voor Kevin te blijven, die verder geen punten morste. Hiermee rekende Dick eindelijk af met zijn serie van tweede plekken (muv vorig jaar)!

Opvallend was de prestatie van Jeroen van Winkoop (van DSBV Barneveld) de met zijn relatief lagere rating 5e werd en ook in de prijzen viel (voor de eerste 5 plekken was een prijs in natura).

Er waren weer veel oude bekenden en enkele nieuwe deelnemers die dit jaarlijkse schaakfeestje mochten beleven. Alle ingrediënten waren wederom aanwezig om dit tot een erg leuke schaakavond te maken, het belangrijkste ingrediënt, een oergezellige sfeer, was in ieder geval volop aanwezig!

Op de website vind u het gehele verslag inclusief de eindstand en foto’s!

 

Reminder Laren Rapid Toernooi!
Inmiddels maken wij ons op voor de 15e editie van het Laren Rapid toernooi, welke ook altijd garant staat voor gezelligheid en competitie. We hebben al een leuk deelnemersveld (te zien op onze website) met onder andere titelverdediger IM Hing Ting Lai, maar er kunnen er nog meer bij uiteraard! Onder resumerend de gegevens van dit toernooi:

• Datum: zaterdag 20 oktober 2018
• Aanvang 11:00u tot ca. 17:30u
• Locatie: Speellokaal, Kerklaan 41, Laren
• Bedenktijd: 20 minuten p.p.p.p.
• Aantal ronden: 7 ronden, zwitsers (met lunchpauze)
• Prijzen: 8 hoofprijzen op rangorde: 1: € 200, 2: € 100, 3: € 60 4: € 40, 5: € 30, 6: €25, 7: €20, 8: €15; 3 ratingprijzen van €15, een jeugdprijs en diverse prijzen in natura.
NB: in principe één prijs per persoon
• Inschrijfgeld: 10,- euro (jeugd t/m 16 jaar halve prijs)
• Senioren en Jeugd spelen in één groep
• Maximaal ca. 64 deelnemers
• Huisschakers zijn ook van harte welkom!!

Doe mee!! Meld je aan (onder vermelding van naam en indien van toepassing club en rating) via:
– P.H. Voortman: 035-5386596, Derkinderenlaan 19, 1251 EK, Laren NH / J.P. van Wijk: 06-45340172
– Een mailtje naar info@larenseschaakclub.nl
– Aanmelden op de speeldag zelf bij de zaal kan ook, bij voorkeur ontvangen we de aanmeldingen echter reeds vooraf.

Zie ook onze website: www.larenseschaakclub.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.