Jorden van Foreest promoveert naar de Tata Steel Chess Masters

Afgelopen zaterdag vond de opening plaats van de 22ste editie van het Hoogeveen Schaaktoernooi. Eregasten waren Nick Schilder van het duo Nick & Simon en de Oegandese Christine Namaganda, bekend uit de zeer bijzondere schaakfilm Queen of Katwe.

Twee nieuwtjes uit de openingsceremonie (teksten Peter Boel).

  1. Wereldkampioen naar Hoogeveen

Toernooidirecteur Loek van Wely sprak een grote ambitie uit: ,,Bij ons 25-jarige jubileum in 2021 willen we de wereldkampioen uitnodigen in Hoogeveen.”

  1. Jorden van Foreest promoveert naar de Tata Steel Chess Masters

Bij de presentatie van de vier matchspelers werd van Jorden het eerste deel getoond van de documentaire ‘De Stelling van Foreest’ waarin hij zichzelf voorstelt. ,,Je droomde net na de Nederlandse titel twee jaar geleden van de wereldtitel”, zei Van Wely. ,,Ja, maar ik heb ook een realitycheck gehad”, zei Jorden. ,,Ik heb er weinig kans op. Ik ga nu focussen op schaken. Nu de match met Fedoseev, en in januari ben ik uitgenodigd voor de A-groep van het Tata Steel-toernooi. Ik hoop te bewijzen dat ik nog wel een aardig potje kan schaken.” Foto: Hoogeveen Chess.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.