Wereldtoppers Hoogeveen Schaaktoernooi bezoeken Drents Museum (Woensdag!!)

De vier topschakers die elkaar komende week bij het Hoogeveen Schaaktoernooi in twee matches bestrijden, bezoeken op de rustdag, woensdagmiddag 24 oktober, het Drents Museum in Assen. Daar kunnen bezoekers Jorden van Foreest, Vladimir Fedoseev, Peter Svidler en Sam Shankland ontmoeten en tegen hen schaken. Ook de Oegandese schaakster Christine Namaganda, bekend van de Disney-film ‘Queen of Katwe’, is van de partij.

Bezoekers van de schaakmiddag in het Drents Museum zijn vanaf 13.15 uur welkom via de groepsentree (Brink 3 in Assen). Van 13.30 uur tot 14.00 uur is er dan een meet & greet met de vier grootmeesters. De bezoekers kunnen handtekeningen verzamelen van deze toppers, en ook een partijtje tegen hen snelschaken. Van 14.00 uur tot 14.30 uur volgt een interview met Christine Namaganda, bekend van de film ‘Queen of Katwe’, over schaken in Oeganda. Zij is dit jaar eregast van het Hoogeveen Schaaktoernooi.

Van 14.45 tot 16.00 uur neemt de 19-jarige Nederlandse grootmeester Jorden van Foreest centraal in de Statenzaal plaats voor een schaakmatch op afstand. Via internet zal hij diverse partijen spelen met de huidige jeugdwereldkampioen, het 18-jarige toptalent Parham Maghsoodloo uit Iran. Toernooidirecteur Loek van Wely van het Hoogeveen Schaaktoernooi geeft hierbij live commentaar. Deze snelschaakmatch sluit perfect aan bij de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving die nog tot en met 18 november in het Drents Museum te bezichtigen is. Het schaakpubliek kan na het evenement gratis deze tentoonstelling bezoeken.

Vertegenwoordigers van de media kunnen zich vooraf aanmelden voor dit evenement via secretariaat@hoogeveenchess.nl. Voor meer informatie over het schaaktoernooi kunt u terecht op onze website: www.hoogeveenchess.nl.

 

2 Reacties

  1. Avatar
    congodomi 18 oktober 2018

    Christine Namagada?? Wat is er gebeurd met Phiona Mutesi?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.