1B: Zukertort Amstelveen – HWP Haarlem 3,5 – 6,5

In klasse 1B gaat Oud Zuylen Utrecht met 6 punten aan kop, Spijkenisse volgt met 5 punten en dan volgen er drie ploegen met 4 punten. Tot die drie behoort, met de meeste bordpunten, Het Witte Paard uit Haarlem, dat eerder met het kleinste verschil van Oud Zuylen Utrecht verloor, maar nu voor de tweede keer een ruime overwinning behaalde. We mogen daarom verwachten dat de Haarlemmers lang in de kampioensrace blijven. Ook omdat tegenstander Zukertort Amstelveen niet de minste is, vindt verslaggever Max Merbis. Dat is ook zo, ook Amstelveen staat nu op 4 punten.

 

Zukertort uit Amstelveen heeft een evenwichtig team met vele ervaren spelers, die elke wedstrijd op een ander bord figureren. Een redelijk onvoorspelbare opstelling tref je dan en onze teamleider besloot dat maar eens te overtreffen, met als gevolg dat Collin op een tegen Fitzgerald Krudde mocht aantreden. Fitz verstookte veel tijd in de opening (een klassieke Scandinaviër), waar hij stevig maar ook wat passief uitkwam. Collin bleef zijn stukken knap verbeteren, elimineerde elke vorm van tegenspel, en strafte een mindere zet hard combinatoir af. Het eindspel schoof hij daarna bekwaam uit. Met zulk spel kun je FM worden, wat heet, een IM-resultaat lonkt aan de horizon.

Max kreeg het vertrouwen om aan twee te spelen, ondanks de vracht ratingpunten (en de paar kilo’s) die hij verloor tijdens de HM Open. Aan dat bord gezeten kon hij meegenieten van Collins ragfijne positiespel, maar niet erg van zijn eigen stelling. Na wat improvisatie in de opening, deed Jelmer Sminia het gewoontegetrouw degelijk en zonder franje, en poogde een klein maar tastbaar voordeeltje uit te melken.

 

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.