2B: AAS – Kennemer Combinatie 3 – 5

Het gaat goed met Kennemer Combinatie in de Meesterklasse en ook met het tweede team in 2B. Weliswaar speelde de ploeg eerder gelijk tegen Amersfoort, maar na een overwinning op AAS staat ze nu wel bovenaan. De positie delen de Haarlemmers/Bloemendalers met De Waagtoren, dat won van Sopsweps’29. Een verslag van Rob Duijn, die tevreden is over zijn tien zetten durende mataanval tegen Ad van de Berg, die het wat laat zag aankomen.

 

Uit tegen Aas is altijd lastig voor KC2. 2 seizoenen terug werden we nog met 7-1 overklast. Als Aas vol opkomt zijn ze een erg sterk team. Afgelopen zaterdag zaten ze in vol ornaat met 2 FM’s en een gemiddelde rating van liefst 2176 klaar voor de strijd. KC2 heeft dit jaar een brede selectie van 10 spelers tussen de 2120 en 2220 en komt daardoor elke wedstrijd goed op. Coach Marcel Canoy had zichzelf naast de selectie gezet uiteraard met een vooruitziende blik. Nadat de opstelling van KC2 bekend was gemaakt kwam het telefoontje van Loek van Wely dat KC1 een invaller nodig had. Marcel reisde mee naar Limburg en had met een plusremise een mooie bijdrage aan de overwinning. KC2 kon dit keer beschikken over Daan in t Veld en Rob Duijn. Beiden speelden 2 weken terug een zeer sterk Europees kampioenschap in Griekenland. 9 dagen met schaken bezig zijn en 7 sterke tegenstanders, dan ben je wel ingespeeld. Het eerste punt stond snel op het telraam. Rob Duijn overklaste de ervaren Ad van de Berg met een mataanval. De 10 zetten durende mataanval was door Rob uitgerekend terwijl tegenstastander van de Berg het wat laat door had. Daan had het lastig tegen de goed spelende van Eijk. Van Eijk kwam zeer goed te staan, misschien zelfs gewonnen. Met wat listige zetjes maakte Daan het wel gecompliceerd waardoor het punt toch binnen kwam.

 

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.