Schaakworkshop voor visueel beperkten

Workshop schaken met een visuele beperking

Waar: Hotel Dennenheul, Paul Krugerweg 45, 3851 ZH Ermelo

Wanneer: zaterdag 16 februari 2019, van 15:00 tot 17:00

Kosten: gratis

Aanmelden bij: Lucas de Jong, lucasdejong93@live.nl / 0611140199

 

Ben of ken je iemand die slechtziend of blind is, en die misschien belangstelling heeft voor schaken? Of schaak je al even, maar wil je graag tegen andere slechtziende en/of blinde (jeugd)schakers spelen? De Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapten (NSVG) organiseert op zaterdag 16 februari 2019 een schaakworkshop voor blinden en slechtzienden.

De NSVG is dé schaakvereniging in Nederland voor mensen met een visuele beperking. Tweemaal per jaar organiseert de vereniging een toernooi, één open toernooi en één toernooi speciaal voor leden. Daarnaast biedt de NSVG ondersteuning in het verkrijgen van les- en schaakmateriaal voor als je met een visuele beperking wilt schaken.

De workshop kan interessant zijn voor absolute beginners (we kunnen bijvoorbeeld de loop van de stukken uitleggen), maar ook voor spelers die al wat verder zijn. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen zijn welkom. Een deel van de workshop zal gaan over de manieren waarop je als blinde of slechtziende volwaardig kunt meedoen bij schaken, bijvoorbeeld door middel van aangepaste borden. We proberen iedereen op maat advies te geven, bijvoorbeeld op het gebied van schaaklesstof en -trainingen, en te ondersteunen waar nodig. Het programma hangt af van het aantal deelnemers en het niveau, maar waarschijnlijk is het mogelijk om in kleine groepjes (2-3 personen) of individueel uitleg te krijgen. Uiteraard is er volop ruimte om het geleerde in de praktijk te brengen. Ben je na afloop geïnteresseerd om verder te gaan met schaken, ook dan kunnen we onderzoeken wat de mogelijkheden in jouw buurt zijn. Deelname is volledig kosteloos.

De workshop duurt van 15:00 uur tot 17:00 uur en vindt plaats in Hotel Dennenheul, Paul Krugerweg 45, 3851 ZH Ermelo. Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan bij Lucas de Jong, e-mailadres lucasdejong93@live.nl, telefoonnummer 0611140199. Voor eventuele vragen kun je ook bij hem terecht. We zouden het op prijs stellen als je deze uitnodiging verspreidt onder andere schakers en visueel gehandicapten, of op (basis)scholen.

Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op 16 februari 2019.

Namens het bestuur,

Lucas de Jong, secretaris NSVG

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.