Waren de goden kosmonauten?

In de Groninger klei zijn onlangs na een recente aardbeving de artefacten opgedoken van een naar het schijnt prehistorisch ruimteschip. Dit zou de speculaties kunnen bevestigen van de jaren 60 bestsellerauteur Erich von Daniken. We zijn in een ver verleden bezocht door ruimtewezens die beschikten over geavanceerde technologie. Maar ook in het verleden was sprake van hoogmoed en falen van techniek waardoor de zwaartekracht altijd het laatste woord heeft met meestal rampzalige gevolgen.

De aangetroffen restanten in het Groninger Oosterpark vertellen het verhaal van een falende missie naar een planeet met de codenaam KNSB2A. Dit is de inscriptie die we lezen op een metaal van onbestemde oorsprong met nog veel meer informatie. Het vermoeden bestaat dat de kosmonauten om de verveling te verdrijven een soort ruimteschaak speelden. Helaas was er geen eenheid van coderen van de gespeelde partijen. Daarover later meer. Er is ook nog materiaal opgedoken waarin de laatste uren van deze missie zijn gedocumenteerd. De laatste woorden van de gezagvoerder moeten zijn geweest ””Houston we have a problem” en “Terug op aarde”.

Lees verder…

1 Reactie

  1. Avatar
    renzoverwer 16 december 2018

    Ik dacht even dat het stuk de YgeVisser-kant opging, of een eerbetoon was aan Yge (Groningen. Ha’ren), maar het ging anders…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.