BSG – De Stukkenjagers 5 – 5

Wat een ronde, een week geleden in de Meesterklasse! Medekoplopers HWP Sas van Gent en En Passant verloren, medekoploper BSG speelde gelijk en alleen medekoploper LSG won en staat nu dus in matchpunten ongedeeld bovenaan. Het gelijkspel van BSG tegen degradatiekandidaat De Stukkenjagers was een verrassing. Al zijn de laatste seizoenen bijna alle teams aan elkaar gewaagd. Hieronder een wedstrijdverslag van BSG’er Ewoud de Groote met partijfragmenten.

 

Vorige week zaterdag nam koploper BSG het in de vijfde ronde van KNSB-competitie thuis op tegen De Stukkenjagers. Het zal de tijd van het jaar wel zijn geweest want vele spelers waren verre van fris. Dit was wel te merken aan de partijen. De BSG’ers kregen de eerste kansen maar gingen daar niet al te best mee om. Aan de andere kant werden niet alle cadeautjes uitgepakt. Misschien verdienden beide teams daarom de overwinning wel niet: 5-5.

Never change a winning team
Aan de opstelling van BSG viel op dat er een aantal spelers weer dezelfde kleur kregen als de vorige keren. Teamleider Thomas heeft kennelijk zoveel vertrouwen in deze spelers en ziet daarom geen reden om de kleurverdeling aan te passen. Verder had BSG wel een debutant: Jesús Garrido Dominguez. Waar Thomas ze vandaan haalt weet ik niet, maar ben wel blij met een goed gevuld vlaggenschip.

Als eerste was Robert klaar. Meestal als hij relatief snel klaar is, is het omdat hij zijn tegenstander snel geneutraliseerd heeft en remise onvermijdelijk is. Nu was het aan zijn lichaamstaal te zien dat hij niet een goed resultaat had gescoord. Op bord 3 kreeg hij van de bebaarde Stefan Beukema een omgekeerde Leningrader voorgeschoteld. Ik weet niet wat het is met die opening, maar met wit ziet er gewoon niet uit. Robert kwam meer dan goed uit de opening, maar ging in op de complicaties. Dat had hij beter niet kunnen doen, want het kostte hem een kleine kwaliteit en alle plezier in de partij.

 

Lees verder op de website van BSG.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.