Grootmeesters Anish Giri en Jorden van Foreest in Alkmaar voor meet and greet Tata Steel Chess Tournament

Grootmeesters Anish Giri en Jorden van Foreest bezochten vandaag theater De Vest in Alkmaar voor een ontmoeting met schaakliefhebbers in aanloop naar het Tata Steel Chess Tournament.

Anish Giri en Jorden van Foreest tijdens hun bezoek aan Alkmaar

Met nog drie dagen te gaan voordat ‘het Wimbledon van het schaken’ weer van start gaat in Wijk aan Zee, begint de schaakkoorts weer om zich heen te grijpen. Zal Anish wederom een sterk toernooi spelen en wellicht de eerste Nederlandse winnaar worden sinds Jan Timman? En hoe zal Jorden presteren bij zijn debuut op het wereldschaaktoneel? Voor hem is het de eerste keer dat hij zich op een toernooi gaat meten met wereldtoppers als Carlsen, Giri, Kramnik en Anand. De grootmeesters speelden vanochtend ook een aantal partijtjes tegen aanwezige schaakfans.

De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor  en zijn ook online live te volgen.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.