Tata in de media (4): Wat moet Anish Giri doen?

De winnaar van het toernooi komt uit de top drie na aanstaande zondag. Dat is een voorspelling van Jeroen van den Berg, toernooidirecteur. Op basis van ervaringscijfers uit zijn lange tijd in Wijk aan Zee zegt hij dat het tweede weekend bepalend is voor de eindstand.

Wat moet Anish Giri doen om het toernooi te winnen? Behalve goed spelen, moet hij mikken op spelers die niet goed in hun vel zitten. Die moet hij pakken en daarnaast moet hij niet meer verliezen, maar dat doet Giri sowieso niet vaak.

Dat de amateurs met de grootmeesters in één zaal zitten, is een prachtige traditie. Maar Van den Berg merkt ook nuchter op dat het noodgedwongen is. Waar zouden ze in Wijk aan Zee anders moeten zitten?

Dit zijn een paar opmerkingen uit een telefonisch interview met het niet zo bekende radioprogramma ALLsportsradio, dat hier te horen is. Het interview duurt ruim vijf minuten.

 

 

1 Reactie

  1. Avatar
    wimw 18 januari 2019

    Ik bedacht vanavond dat Giri tegenovergesteld bezig is als Tiviakov bij het NK schaken: winnen met zwart en remise spelen met wit. Zo komt hij er misschien ook wel. In ieder geval goed te zien hoe hij nu partijen met overtuiging wint.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.