HMC Den Bosch – BSG 5 – 5

Zoals al gemeld, was LSG de grote winnaar van de zesde ronde in de Meesterklasse. Alle achtervolgers lieten een of twee punten liggen. BSG deed dat in Den Bosch, maar HMC is natuurlijk altijd een gevaarlijke tegenstander. De Bussumers kwamen met een gelijkspel nog goed weg, want ze hebben drie punten achter gestaan. Lars Ootes doet verslag, met diverse partijfragmenten. Partijen van Ton van der Heijden zijn altijd chaotisch, maar daarin gaat hij ook wel eens te ver.

 

Het beloofde een interessante dag te worden. BSG was prettig de winterstop in gegaan met een tweede plek. HMC kon ook niet klagen dit seizoen, door met een wat lager teamgemiddelde dan afgelopen jaren, één matchpunt van de nummer 2 te staan.

Zelf werd ik wakker gemaakt door de overheid. De NL-Alert heb ik alleen via aangekondigde tests meegemaakt, maar nu ging ie af for real. Niet veel later toen ik mijn huisventilatie uitdeed, kwam het bericht dat het om een niet gevaarlijke stankontwikkelingen ging uit Alblasserdam. Anyway, dit zette me meteen scherp voor de kraker die om 12 uur zou beginnen.

Als BSG waren we een beetje verzwakt, maar Frank en Alexander waren gelukkig bereid om deze keer mee te spelen. En er waren zelfs twee BSG-supporters bij de uitwedstrijd! Daarnaast hadden we een licht ratingoverwicht, en door ons extra matchpunt zouden we ons zelfs favoriet kunnen noemen.

Een favorietenrol was toch iets te voorbarig. De wedstrijd begon best dramatisch (vanuit Bussums oogpunt). Alexander speelde tegen de ijzersterke Rob Schoorl. Net voor de partij kondigde Alexander al aan dat ook hij niet gespaard was van de jaarlijkse winterepidemie. Met wit werd hij uit de tent gelokt door de pseudo-passieve opstelling van zijn tegenstander. Zwart kwam in zijn type spel, waardoor hij de eerste punt van de wedstrijd binnen speelde. Toch weer een geval dat met zwart spelen ook zo zijn voordelen heeft.

Lees verder op de website van BSG.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.