Pathena Rotterdam wint 3e ChessMates Toernooi in Parijs

PARIJS – Overduidelijk heeft het Pathena Rotterdam team het 3e ChessMates toernooi gewonnen.  Alle ronden werden gewonnen, zodat Pathena aan het eind van het toernooi de bekers mee naar huis mocht nemen.

Team Pathena 1

Alweer voor de 3e keer werd dit toernooi georganiseerd in Parijs en zoals eerder in het weekend duidelijk werd, gaat dit toernooi de komende jaren afwisselend in Moermansk, Rotterdam en Parijs gehouden worden. In een mooie locatie (Hotel de Lauzun) werd dit toernooi gehouden.  Een mooi historisch gebouw aan de Seine. Het team van Pathena stond gelijk al voor een mooi opgave.  Engeland was stevig opgekomen en leek een geduchte tegenstander. Maar na een mooie strijd werd deze met 7-3 gewonnen. De borden 9 en 10 lieten zich gelijk al gelden.  Ansh Jakhari en Dana Verheij wisten snel te winnen en zo de basis te leggen voor de winst.

Ook tegen Moermansk en Parijs 2 werd eenvoudig gewonnen, waarbij in de 4e ronde de grootste concurrent Ile de France op het programma stond. Dit werd een zenuwslopend gevecht.  Pathena moest winnen, omdat de bordpunten in het voordeel van de Fransen waren.  Het gevecht ging heen en weer en bij een 5-4 stand, werd de laatste partij beslist in een remise.  Onno Elgersma wist deze zeer zwaar bevochten remise uit het vuur te slepen. Een nipte overwinning, maar een mooi apotheose. Tijdens deze partij was er nog een mooie mijlpaal: Luuk Baselmans werd dankzij zijn overwinning FM.  Een mooie prestatie die uiteraard gevierd werd!

 

Kopman Joris

De eindoverwinning kwam niet meer in gevaar tegen Ierland in de laatste ronde, zodat kopman Joris Kokje en nieuwe FM Luuk Baselmans de wisselbeker in ontvangst kon nemen.  Een mooie prestatie van dit nog jonge team!  Opvallend waren de scores aan de laagste borden.  Dana Verheij scoorde 100% (dit lukte maar 2 spelers in het toernooi) en Ansh Jakhari wist 4,5 punt te halen.

Bord Naam Engeland Moermansk Parijs 2 Ile de France Ierland Totaal
1 Joris Kokje 0,5 0 1 0,5 0 2
2 Luuk Baselmans 1 1 1 1 0,5 4,5
3 Jonas Hilwerda 1 1 0 0,5 1 3,5
4 William Gijsen 1 1 0 0 1 3
5 Onno Elgersma 0,5 0 1 0,5 1 3
6 Romayn Brandsma 0 0,5 1 1 1 3,5
7 Dylan Achutan 1 0 1 0,5 0 2,5
8 Ciro Catalan 0 1 0 0 0 1
9 Ansh Jakhari 1 1 1 0,5 1 4,5
10 Dana Verheij 1 1 1 1 1 5
Totaal 7 6,5 7 5,5 6,5

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.