Donderdag – dag 5: Tussenbalans

Na vier dagen schaken is het NJSK over de helft, een goed moment om de stand van zaken in alle categorieën nader onder de loep te nemen. Bij de de Jeugd A komen we meteen de enige speler tegen met tot nu toe een 100% score op dit toernooi. Sterker nog: Liam Vrolijk kende in vier partijen niet de minste problemen. Heel anders dan medefavoriet Max Warmerdam die moeite heeft tot winst te komen en al twee halfjes moest inleveren. Eelke de Boer is zijn ongeslagen status van drie jaren NK’s in Assen inmiddels kwijt. Titelverdediger Wiggert Pols ontsnapte al tweemaal aan een zeker verlies maar bewees daarmee wel hoe taai hij is. Veel hangt af van de ontmoeting van vandaag tussen Liam en Max. Alleen bij winst van de laatste blijft de strijd om de titel gaande, zo niet dan is die praktisch beslist en zullen de anderen zich dienen te richten op een tweede plaats die recht geeft op uitzending naar het EK.

Robin Duson bij de Meisjes A is nu de enige van alle NJSK deelnemers die nog nooit een partij verloor gedurende drie NK’s in Assen.

Lees verder op de toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.