1A: Groninger Combinatie kampioen na 9-1 tegen Purmerend

De ploeg met de meeste match- en bordpunten speelde tegen de ploeg met de minste match- en bordpunten. Bij een gelijkspel zou Groninger Combinatie al vrijwel zeker kampioen zijn, maar de ploeg nam geen enkel risico en verscheen op meer dan volle sterkte. Het werd een monsterzege. Met dit team horen de Groningers natuurlijk in de Meesterklasse thuis. Een kort verslag van Jasper Geurink, met de partijen, die hier zondag ook al te zien waren.

 

Op zaterdag 11 mei speelde het eerste team van de Groninger Combinatie haar kampioenswedstrijd tegen Purmerend. Omdat de teamleider van GC geen slapeloze nachten wilde hebben over een verknald kampioenschap werden alle manschappen en vrouwschappen opgetrommeld. Tiviakov, Brenninkmeijer, ze deden allemaal mee in deze cruciale wedstrijd.

Wat volgt is wellicht niet de exacte waarheid. Maar in deze tijd van Fake News volsta ik met een benadering van de oude getrouwe waarheid.

Als eerste waren Sipke, Julian en Joris klaar (?). Ik vond de stelling van Sipke wat verdacht, maar hij bleef kennelijk overeind en mocht een hele damevleugel meesnaaien. Julian leek een degelijke remise te scoren (belangrijk half punt) en Joris duwde de hele partij.

Wat er bij Jan Werle gebeurde is me ontschoten. Hij vertelde me nadien dat hij tevreden was en een vrij degelijke Fransman op de mat had gelegd.

Oh ja, Sergei was als eerste klaar. Hij is met wit zo verschrikkelijk sterk, daar is geen (on)kruid tegen (op)gewassen.

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.