2A: Groninger Combinatie 2 kampioen na 5-3 tegen MuConsult Apeldoorn 2

Niet alleen Groninger Combinatie 1 werd kampioen, in de eerste klasse, maar het tweede team werd het een klasse lager ook. Met een voorsprong van twee punten op de nummers twee en drie was dat nog niet zeker, want die wonnen ook alle twee. De 5-3 tegen Apeldoorn 2 was natuurlijk voldoende. Peter Hulshof begint zijn wedstrijdverslag met een evaluatie van het seizoen.

 

Zaterdag 11 mei speelde ons tweede team in het Denksportcentrum om het kampioenschap in klasse 2A.
Om de spanning voor deze wedstrijd een beetje te laten zakken besloot ik die ochtend zeer tegen mijn gewoonte in eens wat rustige muziek te luisteren. Als liefhebber van bands als Orphaned Land, Antimatter en op klassiek gebied Rachmaninoff kom ik meestal in een wedstrijdstemming met enkele flinke tempowisselingen, maar dat leek me voor zo’n finale niet nodig. Een kalm hoofd was geboden en ik verkoos voor de verandering eens Mozart.

En voor het eerst werd ik gegrepen door de helderheid en harmonie van zijn composities! Alles klopt gewoon, geen noot is overbodig of misplaatst. De spanning gaat geleidelijk op en neer en tenslotte blijft alleen schoonheid en voldoening over.
Een parallel drong zich meteen op met ons seizoen. Achteraf lijkt het wel of we op onze sloffen door onze klasse zijn gegaan en ook bij ons klopte (bijna) alles gewoon.
Vorig jaar vochten we nog tegen degradatie, maar wat jonge, frisse krachten in de persoon van Loek en Daan en wat meesterklasse-ervaring in de persoon van Jan en Maurice zorgden voor een goede harmonie in ons team.

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.