Snelschaakmatch Hing Ting Lai – Erwin l’Ami op zondag 16 juni

Op zondag 16 juni a.s. speelt Amsterdams beste snelschaker Hing Ting Lai zijn jaarlijkse snelschaakmatch, ditmaal tegen Erwin l’Ami, in juli 2018 nog winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap in Dieren.
Voor Hing Ting wordt dit zijn vijfde grote match. In 2015 won hij met 32-18 van Manuel Bosboom, een jaar later versloeg hij Dimitri Reinderman met 29½-20½, en in 2017 werd hij nipt geklopt door Jorden van Foreest (25½-24½). In 2018 eindigde zijn match tegen Loek van Wely na een zinderend gevecht in 25-25, waarna Loek de barrage won.
Zoals gebruikelijk is er ook een side event. Ditmaal verwelkomen we twee heuse chess queens: Anne Haast speelt tegen Rosa Ratsma. Anne behaalde van 2014 tot en met 2017 vier Nederlandse titels op rij en deed in januari dit jaar nog van zich spreken door eerste te worden in het ARVES studie oplostoernooi te Wijk aan Zee. Rosa eindigde in 2018 tijdens het Nederlands Dameskampioenschap op de derde plaats en heeft de laatste jaren flinke ratingwinst geboekt.
In beide matches worden 40 partijen van 3 minuten + 2 seconden increment gespeeld.

Plaats van handeling: Schaakcafé De Laurierboom, Laurierstraat 76, Amsterdam.
Aanvangstijdstip: 13.00 uur.
Publiek is van harte welkom. Komt dat zien!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.