Eregroep voor 100-jarige Philidor Leiden

Tijdens het slotweekeinde (vr-za-zo) hebben we in de toernooizaal een eregroep met spelers van het 100-jarige Philidor Leiden. In een wisselende groep van ongeveer zeven spelers van het aloude Philidor Leiden spelen onder meer dit weekeinde Ton Kohlbeck, Mr. Philidor Ab Smit, Paul Westveer, Roel in ‘t Veld, Wim Rosdorff en Peter Bon in de vierkamp. Misschien mis ik nog een naam, maar die ziet u hier vanzelf voorbijkomen. In de eerste ronde waren er de partijen Kohlbeck vs Westveer (1-0) en Smit vs Bon (1-0). We zullen de uitslagen hier separaat op de site vermelden, want de resultaten worden niet voor de rating verwerkt.

Dit is een van de festiviteiten in het kader van de 100-jarige Leidse schaakclub. Wim Rosdorff speelt dit weekeinde (zondag) eveneens en dat is een schaker die nog in het roemruchte Philidor team speelde in 1967, toen ze gingen voor de landstitel, maar die uiteindelijk verloren aan naamgenoot Philidor, maar dan uit Leeuwarden. Het Philidor festiviteitenteam (o.l.v. Ton Kohlbeck) heeft onder meer in juni een blindpartij tussen Philidor erelid John van der Wiel vs de Leidse ‘Sportman van het jaar” Erik van den Doel gehouden (½-½). Maar het absolute Leidse hoogtepunt was in januari het bezoek van de Masters van Tata in de Pieterskerk met een speelronde (Tata on Tour).

7e ronde
Suvrajit vs Sandipan‘India regeert Leiden’. Ja, dat was vaker een kopregel tijdens het Leiden Chess Tournament. Ik kan me nog wel een paar verslagen herinneren uit binnen- en buitenland die een dergelijke kop eveneens gebruikten. Ons toernooi is nu eenmaal populair in dat land. Ik had dit jaar in de aanloop ongeveer vijftig aanmeldingen/aanvragen voor deelname. Op een gegeven moment ben ik standaard afwijzingen gaan versturen op de aanvragen uit dat land, want het was wel erg veul. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.