‘Indians dominating at the halfway mark in Leiden’

“Indians dominating at the halfway mark in Leiden” Het schaaknieuws van Chessbase India die ik vanmorgen in mijn mailbox ontdekte van de hand van Sagar Shah en Amruta Sunil Mokal. Zij waren in 2016 in de 10e editie van LCT. Tegen die titel is niets in te brengen, want in de kroongroep gingen immers Deep Sengupta en Das Arghyadip aan kop met 3½ punt (5). In de Open A-groep ging (afgetekend een vol punt los) Sandipan Chanda met 5 uit 5 aan de leiding. Leidenaar Mark van der Werf moest nu in de zesde ronde gaan proberen hem te stoppen. Hieronder daarover meer.Lees dit onderhoudende artikel uit India, want er staan een paar leuke partijen in met commentaar door Chessbase.

6e ronde

De perikelen van de Leidse hoop in het toernooi moet ik scherper in de gaten gaan houden, want er zijn er een aantal op achterstand gezet en de Leidse meester Fred Slingerland moest zich helaas terugtrekken. Onze hoop in de kroongroep – Van der Wiel en Pijpers – verloren in de vorige ronde en in de A-groep was de hoop nu gevestigd op Mark Van der Werf. Maar zoals hij zelf na afloop vertelde vergiste hij zich in z’n voorbereiding, dat koste een pion in de opening en die zag hij niet meer terug. Hierdoor krijgt het Chessbase artikDGT dagprijs Henk Happelel nog meer impact: Sandipan is na de zesde ronde nu 1½ punt los.
Laten we maar zwijgen van de opgave van Stefansson tegen Pijpers!? De IJslander gaf in een gewonnen positie de partij op: even Kg8 gemist. Over spektakel gesproken, daar krijgen we nu meer van. Ook meer partijen met een S op de notatie komen binnen. Nikolic versloeg (mede)koploper Sengupta, waardoor hij nu naast Arghyadip aan kop kwam. Toch nog enig regionaal succes. Nikolic woont in Leiderdorp per slot van rekening.

In de B-groep moest – evenals zijn vader op het live kopbord – Joel van der Werf nu lijstaanvoerder Bueno zien pootje te lichten. Dat lukte hem ook niet dus blijft de man van DD aan de leiding. De DGT dagprijs ging – na gisteren de jongste deelnemer – dit keer naar de oudste deelnemer: Henk Happel. Er was een periode dat ik met schaakvrienden (waar Henk er één van is) in Europese schaaktoernooien speelde en Henk dan veelal in de top schaakte (FM). Wij waren dan niet zo goed bezig met het schaken en hadden meer interesse in de plaatselijke bevolking (lees: vrouwen). Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.