Na de rustdag even Unity TV

Na de heerlijke rustdag van dinsdag – met op het eind van de dag toch weer een mooi zonnig terras – en bijna vanzelfsprekend een drankje en een hapje. Hierdoor zijn we volledig opgeladen voor de tweede helft van de Leidse Chess Tour. De vijfde ronde zal moeten gaan uitmaken wie er allemaal op koers liggen voor de prijzen in alle groepen. Want dat is naast die favoriete schaaksport toch ook wel een aardige aanvulling van het inkomen of de portemonnee. Wereldtop kan er goed van leven, vergelijkbaar met de tennissport, zeg maar de top honderd. Na die top is alles marginaal.

Bij de start van de vijfde ronde was Unity TV op visite om een filmpje te maken van de kroongroep, speelzaal en een gesprek met een grootmeester vlak voor de partij. John van der Wiel had daar geen probleem mee en gaf antwoord op enkele vragen. Ook uw scribent moest even een vraaggesprekje ondergaan. Morgen zal het nieuwsitem op Unity.nu worden uitgezonden. Ik zorg dat u donderdag op de hoogte bent van die uitzending middels een linkje op de toernooisite.

5e ronde

Bij de start gaf ik de (groot)meesters in de kroongroep – maar ook in de A-groep – de woorden mee van een groot Amsterdamse filosoof: ‘Je moet wel schieten wil je scoren..’. Ik hoop dat er nu wat meer spektakel op de borden komt. In de Open A-groep was het meteen even genieten van de aanvalskunsten van Chanda Sandipan. Vooral zo’n vier zetten voor het einde moest er flink gerekend worden, vertelde Sandipan. Maar evenzogoed een fraai slot. Predrag Nikolic pakte in de tijdnoodfase een toreneindspel af van de Russische meester Maksim Schekachikhin en Deep Sengupta versloeg Arthur Pijpers die daarmee zo goed als een GM-norm in de koelkast kan zetten. John van der Wiel had nog 3 seconden voor zijn laatste twee zetten en schoot een bok: India 1 en Leiden 0. Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.