Zilver voor Nederland bij EK Landenteams -18

Bij het EK Landenteams voor jeugd t/m 18 jaar in Pardubice heeft Nederland de tweede plaats gehaald. Lucas van Foreest, Liam Vrolijk, Robby Kevlishvili, Casper Schoppen en Siem van Dael haalden 10 matchpunten en 18 bordpunten en eindigden daarmee twee matchpunten achter Duitsland, met o.a. de in de Nederlandse competitie actieve Valentin Buckels. Voor Casper Schoppen was er nog een persoonlijk succes: hij had van alle spelers op het toernooi de hoogste TPR.

(volledige eindstand)

De achteraf beslissende match tussen Nederland en Duitsland (foto: Czechopen.net)

Na vier ronden stond Nederland met een relatief matige start nog vijfde, één matchpunt achter vier koplopers. Vervolgens won Nederland twee keer (2.5-1.5 tegen Oostenrijk en 3-1 tegen Wit-Rusland) maar helaas pakte Duitsland ook de volle buit. Tussen deze twee landen zou het gaan in de laatste ronde, maar voor Nederland begon die erg slecht: topscorer Casper Schoppen bleek ’s ochtends te ziek om te spelen en kon niet meer vervangen worden, reglementataire 0-1 daarom. Vrij snel (slechts 78 zetten totaal zonder remises!) eindigde de match tegen Polen in 2-2 en dat was niet genoeg omdat Duitsland het toch sterke Servië met 2.5-1.5 versloeg. Jammer, maar het toernooi was vast een mooie ervaring. Schoppen, Vrolijk en Van Foreest spelen vanaf volgende week dinsdag in Dieren en vanaf 2 augustus het EK jeugd in Bratislava.

De partijen van de Nederlanders uit ronde vijf, zes en zeven:

1 Reactie

  1. Avatar
    August 18 juli 2019

    Wat jammer dat onze topscoorder ziek was de laatste ronde. Mooi gedaan jongens en gefeliciteerd met het zilver!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.