Nederland na 4 ronden aan kop bij Glorney (U18) en Stokes (U12)

Na de tweede dag staat het Nederlands team aan kop bij de Glorney Cup en bij de Stokes Cup.  Nog niets is echter beslist, want de voorsprong op naaste concurrent Frankrijk (ook de tegenstander in de laatste ronde) is klein.

Het Glorney team (U18) dendert voorlopig door.  Weer 2 overwinningen.  Eerst was Engeland (ook een geduchte concurrent dit jaar) de tegenstander en daarna Schotland en beide matches werden gewonnen.  Helaas werd er hier en daar wel wat puntjes gemorst, zodat er tegen Frankrijk minimaal een gelijkspel (2,5 bordpunt) nodig is om het team van Luuk Baselmans, Jonas Hilwerda, Joris Kokje, William Gijsen en Jorik Klein kampioen te maken.

De Stokes (U12) hebben een uitstekende tweede dag.  Kopman Polle van Aerendonk scoorde 2 keer en nam zijn team op sleeptouw.  Opvallend is de 4 uit 4 score van Valentijn van Warmerdam, terwijl ook Kobe Smeets, Dana Verheij, Jesse van Dongen en Leon Niemeijer ook goed meescoren.

Bij de dames is het wat lastiger, de tegenstand is zwaar, maar Marieke van Essen, Pascalle Monteny en Jule Cordes scoren punten waar ze kunnen.  Ze doen het uitstekend.

De Robinson boys hadden het zwaar tegen Engeland.  De eerste plaats verdween uit beeld door een 5-1 nederlaag.  De jongens zaten echter niet bij de pakken neer en herstelden zich weer tegen Frankrijk.

Opmerkelijk was nog te noemen dat Engeland het eerste land is wat “overall”  Nederland wist te verslaan in 2 jaar Glorney. Woensdagmorgen de laatste ronde tegen Frankrijk!

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.