Eelke de Boer op drie uit drie bij EK Jeugd

In Bratislava (Saganland) is het EK Jeugd bezig. De Nederlandse delegatie bestaat o.a. uit 19 jeugdspelers en vijf coaches (plus nog wat ouders) en de start is goed: respectievelijk 14.5 (ronde 1), 12 (ronde 2) en 10 punten (ronde 3). Het is wel onze bedoeling om deze trend (die goed verklaarbaar is, want de tegenstand in de eerste ronde was relatief zwak) niet zo voort te zetten!

Namens Nederland doen diverse medaillekandidaten mee, met de nummers 2, 6 en 8 op rating in de categorie -18, de nummer 6 bij meisjes -14 en de nummer 1 bij meisjes -12. De enige met 100% is echter Eelke de Boer, slechts 30e geplaatst in de categorie -16. In de derde ronde versloeg hij de Oostenrijkse IM Horvath (derde geplaatst) in een heel wilde partij. Het stukoffer op zet 11 is niet correct, maar de weerlegging is moeilijk te vinden. Even later staat Eelke een toren achter, maar wel met een winnende aanval. Speel na!

Via de weblog van de schaakbond doen we elke dag verslag van de verrichtingen van de Nederlanders. Daar vindt u ook links naar de resultaten e.d. De links naar de eerste drie verslagen:

Het toernooi is op Schaaksite live te volgen. Voor mobiele volgers is het via Follow Chess volgbaar, met alle partijen van de Nederlanders bij elkaar.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.