Strijd om open Arnhemse titel in eerste weekend september

Op 6, 7 en 8 september wordt in Brasserie Servontyn in Arnhem gestreden om de Open Arnhemse schaaktitel (OSKA). Deze titelstrijd wordt door ASV al sinds 2002 als weekendtoernooi georganiseerd. Voor de vijfde keer wordt door de OSBO-spelers tevens om het OSBO-kampioenschap gestreden. De voorgaande vier OSBO-titels die tijdens het OSKA werden veroverd, gingen naar Ruud Janssen (2x) en Thomas Beerdsen (2x). Laatstgenoemde won het OSKA overigens al drie keer, waaronder de laatste twee edities.

De finale van 2018 tussen Ruud Janssen en Thomas Beerdsen

Het toernooi telt 6 ronden Zwitsers, speeltempo 1.40 uur p.p.p.p met een increment van 10 seconden per zet vanaf zet 1. Een bye in de eerste 4 ronden is mogelijk mits aangevraagd voor aanvang van het toernooi. U krijgt voor die ronde een half punt. De indeling vindt plaats naar ELO-sterkte in twee groepen. Spelers met een rating boven 1850 worden niet tot de tweede groep toegelaten. Spelers met een rating onder 1750 worden niet tot de eerste groep toegelaten. De organisatie behoudt zich het recht voor naar eigen inzicht van deze regels af te wijken.

Speellokaal: Brasserie Servontyn in het Color Business Center Arnhem Lorentz, IJsselburcht 3, Arnhem (Presikhaaf).
Aanmelden: Ruud Wille e-mail: ASVschaken@gmail.com of telefonisch 026-3615003 (na 19.00 uur)
NB. Maximaal 120 deelnemers

Meer info: www.asv-schaken.nl/oska/ tevens voor actuele deelnemerslijst

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.