Derde MSA training 6 oktober 2019 Spaans

Schaakacademie Apeldoorn houdt regelmatig MSA-trainingen voor gemotiveerde jeugdspelers.

Dat gebeurt op zondagmiddag van 12.30–17.30 uur in Denksportcentrum Apeldoorn, Dubbelbeek 24. MSA staat voor Matches, Simultaan en Analyse.
Elke training staat een thema centraal.

De derde keer is dat de Spaanse opening. Uitgangsstelling: 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lb5.

De training is zondag 6 oktober 2019. Trainer is IM Merijn van Delft.

De trainer opent de middag met een inleiding.  Deelnemers spelen met wit en zwart een partij van 30 minuten bedenktijd per persoon tegen een gelijkwaardige tegenstander (met noteren of spelen op een digitaal bord). Na elke ronde bespreekt de trainer cruciale momenten uit de partijen. De trainer geeft tot slot een simultaan met de opening aan duo’s (consultatieschaak). Na afloop krijgen deelnemers digitaal documentatie en een trainingsverslag toegezonden.

De organisatie maakt beeldmateriaal voor de nieuwsbrief en site van Schaakacademie Apeldoorn.

De trainingen zijn niet alleen bedoeld voor deelnemers die een bepaalde opening spelen. Juist als je andere openingen speelt is het nuttig te oefenen met andere systemen. Ideeën kunnen in allerlei stellingen bruikbaar zijn. Bovendien leer je algemene kennis, inzichten en vaardigheden.

Deelname kost 25 euro.

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Nieuwe deelnemers krijgen een exemplaar van het boek ‘Schaaktalent ontwikkelen’. Aanmelden kan bij coördinator Karel van Delft (karel@kvdc.nl). Vermeld: Naam, adresgegevens, telefoonnummer, emailadres, Stappendiploma, rating. Zie ook: www.schaakacademieapeldoorn.nl/talenttraining

Folder 3e MSA training Schaakacademie Apeldoorn Spaans

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.