WK Jeugd 2019 Mumbai ronde 1 t/m 4

Het WK schaken tot en met 14, 16 en 18 jaar (worldyouthchess.com/ ) wordt dit jaar georganiseerd in Mumbai. Voor Nederland doen hier aan mee Jonas Hilwerda (Open categorie tot en met 16 jaar, rating 2229, 27e geplaatst), Khoi Pham (Open categorie tot en met 14 jaar, rating 2121, 22e geplaatst) en Eline Roebers (Meisjes categorie tot en met 14 jaar, rating 2083, 5e geplaatst). De plaatsingsnummers staan er voor de statistiek bij, in zo’n jeugdkampioenschap is de rating nog een slechte voorspeller van de resultaten. IM Robert Ris is mee als trainer/coach.

Maandag 30 september werd er op Schiphol afscheid genomen van familie. Na een vlucht van zo’n 8 uur landen we dinsdag 1 oktober om 2 uur ’s nachts lokale tijd in Mumbai. En dan ben je opeens in India!  Na wat bureaucratie (stempel in paspoort) en een busritje in een echt Indiaas busje liggen we om 04.30 in bed.  Hoe laat zet je de wekker? Er moet een compromis gekozen worden tussen genoeg rust en zo snel mogelijk aanpassen aan de nieuwe tijdzone. Gelukkig is de dinsdag om bij te komen en staat alleen de opening gepland voor deze dag.
India is erg trots om dit kampioenschap te mogen organiseren. Dat liet zich wel merken bij de opening. Voor een stemmig verslag zij verwezen naar (chessbase.in/news/World-Youth-2019-Opening-ceremony) en lees door tot het einde, waarin een interview met Jonas. Jonas werd aangesproken door een zeer jeugdige interviewer, waarbij de eerste indruk was of het een interview was voor een Mumbaise schoolkrant. Niets was minder waar, Jonas is nu een lokale beroemdheid!
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.